Frågor & Svar

Nedan listar vi svar på frågor som kommit in från kunder.

Läs igenom listan nedan och finns inte svaret på din fråga maila så svarar vi gärna.

Frågor som gäller alla NATUR-ligt Rent produkter:

Ni skriver att man bara behöver spraya på lite grann, borde era medel inte vara effektivare ju mera man sprayar på?

Nej, eftersom vi arbetar med levande mikroorganismer som förökar sig ca var 20:e minut så går processen snabbt i alla fall. Anledningen till att om man gör rent med kemikalier behöver använda så mycket är att kemikalierna behöver komma i konatkt med all smuts. NATUR-ligt rent mikroorganismer följer själv efter maten efterhand som de förökar sig och därmed når hela fläcken även långt nere i t.ex. en soffa eller madrass.

Har doftallergi, finns det parfym i era produkter?

I "Biologisk luktsanerare", "Lukt & svettborttagare" och "Madrass och möbel rengöring" finns ingen parfym men innehåller mentol som ger en fräsch doft som inte innehåller allergener.
I "Biologisk allrengöringsmedel" finns allergen kontrollerad parfym. I denna parfym är allergenerna borttagna vilket innebär att de allra flesta doftallergiker inte reagerar på produkten.

Hur fungerar mikroorganism produkterna på gamla fläckar?

Våra produkter fungerar ofta även på gamla fläckar.
Om du har t.ex. en gammal urinfläck så påverkar urinen tyget med tiden. Det kan vi naturligtvis inte reparera.
Så försök alltid att spraya på NATUR-ligt Rent så fort som möjligt för bästa resultat.

Har en fläck/lukt där jag har använt andra rengöringsmedel på tidigare, erat medel fanns inte i butikerna då jag fick fläcken/lukten. Kommer erat medel att fungera nu?

Det finns 2 möjliga orsaker till att NATUR-ligt Rent ibland inte fungerar då försök har gjorts med andra rengöringsmedel innan.
1. Rengöringsmedlet är bakteriedödande och dödar då även våra mikroorganismer.
2. Rengöringsmedlet har kapslat in fläcken/lukten så att NATUR-ligt Rent inte kommer in till fläcken och kan bryta ner den.

Det är absolut värt att prova även om du har använt kemikaliebaserat rengöringsmedel innan för ofta fungerar det ändå.
Nästa gång en olycka händer så har du lösningen på problemet hemma och då använder du  endast NATUR-ligt rent mikroorganism produkter.

Ska man tvätta tyget på t.ex. en soffa efter att ha använt en NATUR-ligt Rent produkt?

Nej det behövs inte, spraya bara på NATUR-ligt Rent och låt det verka.
Ju längre NATUR-ligt Rent får verka desto bättre fungerar det då det fortsätter att verka så länge det finns organiskt material att bryta ner.

Frågor som gäller NATUR-ligt Rent Biologisk Luktsanerare

Har en katt som kissat i en soffa som har fått antibiotika, kommer era mikroorganismer att kunna bryta ner urinen?

Troligtvis inte. Antibiotika är gjort för att döda mikroorganismer.

Har sett eran produkt på hunduställning, men hittar den inte i en butik?

Vi håller just nu på att introducera våra produkter i butiker runt om i Sverige. Det gör vi så fort vi kan. Fråga gärna i din butik om de kan ta hem den till dig så går det snabbare att få ut den till alla. Be buitken att ta kontakt med Imazo AB som är grossist på Biologisk luktsaneraren.

Har sett andra rengöringsmedel med enzymer som säljs i djuraffärer, varför är era medel bättre?

Rengöringsmedel med enzymer och utan mikroorganismer fungerar i princip som vanliga tvättmedel till kläder. D.v.s. enzymerna "öppnar upp" för rengöringskemikalier så att kemikalien kan rengöra. Sedan måste kemikalierna sköljas bort vilket kan vara svårt på tjockar material. Kemikalierna har inte möjlighet att följa t.ex. urinen ner i stoppningen och ta bort hela urinfläcken långt nere i stoppningen som mikroorganismer kan göra. För att få bort hela lukten så måste all urin tas bort annars kommer lukten tillbaka när ev. parfym försvunnit eller en inkapsling slutat fungera efter ett tag.

Frågor som gäller NATUR-ligt Rent Lukt och Svett borttagare:

Har ett par gamla skor som luktar jättteilla, funderar på att köpa eran lukt och svettborttagare.
Kommer skorna att sluta lukta med hjälp av den?

Ja, så länge inget bakteriedödande medel använts innan. Effekten NATUR-ligt Rent kommer gradvis eftersom mikroorganismerna bryter ner orsaken till lukten d.v.s. svetten. Andra medel försöker döda bakterierna i skorna, parfymera över lukten eller kapsla in. Det är inte en långsiktig lösning och lukten kommer snabbt tillbaka igen. NATUR-ligt rent äter upp svetten d.v.s. själva maten för bakerierna och ser till att det blir en fullständig nerbrytning och därmed också lultfri. Men det behövs några behandlingar medan man märker att lukten gradvis blir mindre.

Har köpt ett par nya skor, ska jag börja använda Lukt och Svettborttagaren från början eller vänta tills de börjar lukta?

Börja använd Lukt och Svettborttagaren redan från början så börjar aldrig skorna lukta.